Fonduri substanțiale pentru relansarea economică a României

0
267
RECLAMĂnormedia.ro

Conform Ministerului de Finanțe, rectificarea bugetară asigură finanțarea cheltuielilor necesare pentru susținerea relansării economice:

 • 14 miliarde lei – plafoane de garanții de stat pentru schemele de garantare a creditelor și a instrumentelor de plată din economie:
  o Majorare plafon IMM Invest cu 5 miliarde lei, de la 15 miliarde lei la 20 miliarde lei
  o Plafon garanții credite companii mari prin Exim Bank – 4,7 miliarde lei
  o Plafon garanții IMM Leasing – 1,5 miliarde lei
  o Plafon garanții IMM Factor – 1 miliard lei
  o Plafon garanții vouchere turism și asigurarea creditului comercial – 1 miliard lei
  o Garanții companii aviație Tarom și Blue Air – 0,8 miliarde lei.
 • Măsuri active de ocupare finanțate din Programul SURE (flexibilizarea timpului de lucru, indemnizație 41,5% din salariu) – 3 mld. lei.
 • 5 miliarde lei – Ministerul Finanțelor Publice pentru asigurarea de cash flow pentru Autoritățile de Management pentru plata către beneficiarii de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile.
 • 1,54 miliarde Lei – Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (plus 4.3 miliarde lei credite de angajament) pentru acordarea de sprijin financiar IMM urilor din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID.
 • 2,18 miliarde lei – Ministerul Agriculturii pentru efectuarea plăților în avans pentru campania 2020, în procent de până la 85%.
 • 805,1 milioane lei pentru schemele de ajutor de stat conform cadrului temporar ( Comunicarea CE 1863/202) în sectorul creșterii pasărilor, suinelor si ovinelor, dar și a sectorului vitivinicol, precum și pentru decontarea sprijinului financiar aferent motorinei utilizată în agricultură în trimestrul II al anului 2020.
 • 200 milioane lei – Ministerul Fondurilor Europene pentru Programul Național de digitalizarea IMM-urilor, proiecte pilot în cercetare și supracontractarea Programului Operațional Competitivitate 2014-2020.
 • 1,1 miliarde lei – Ministerul Lucrărilor Publice și Dezvoltării pentru plata facturilor restante în proiectele PNDL.

Următoarea rectificare bugetară a Guvernului o să fie în luna octombrie.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here