Fonduri pentru aeroporturile regionale din Sibiu, Cluj, Iași, Craiova și Bacău

0
269
RECLAMĂnormedia.ro

Guvernul României a adoptat în ședință de Guvern un act normativ care are ca scop sprijinirea aeroporturilor regionale din Sibiu, Cluj, Iași, Craiova și Bacău cu suma de 22 milioane de lei pentru a compensa pagubele provocate de criza COVID-19.

Numărul pasagerilor în lunile martie-iulie a scăzut anul acesta și de aproape 20 de ori, în comparație cu numărul de călători de anul trecut. În consecință, veniturile aeroporturilor au scăzut la un nivel care pune în pericol menținerea acestora în stare operațională. România are nevoie de aceste aeroporturi regionale pentru a susține economia și a sprijini românii care folosesc în mod curent acest tip de transport.

De exemplu, Aeroportul Internațional Sibiu va primi aproape 4 milioane de lei, iar cel din Cluj – peste 8,5 milioane de lei. Aceasta în condițiile în care închiderea activității a scăzut traficul aerian în Sibiu cu 51,69% în luna martie, cu 94,46% în luna aprilie și cu 93,15% în luna mai.

Sprijinul este acordat tuturor aeroporturilor care au trafic între 200000 și 3000000 de pasageri și care se află în subordinea Consiliilor Județene. Printr-o astfel de măsură se salvează locuri de muncă, cele mai importante și rapide căi de transport și puncte economice valoroase pentru comunitate.

Sursă foto: Airlinestravel

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here