Șovăială Constantin: Pe timp de pandemie cei de la PSD își doresc căderea Guvernului

0
436
RECLAMĂnormedia.ro

Șovăială Constantin, secretar al Comisiei de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului și deputat al Partidului Național Liberal, îi acuză pe cei de la PSD că încalcă Constituția. O moțiune de cenzură fiind posibilă doar în sesiune ordinară, nu în vacanță parlamentară sau sesiune extraordinară. Urmează ca CCR să aibă ultimul cuvânt în acest sens.

Șovăială Constantin: ..Chiar dacă nu este constituțional să depui o moțiune de cenzură în sesiune extraordinară pentru PSD totul este posibil. Este un conflict de natură constituțională între Guvern și Parlament, iar CCR-ul trebuie să se pronunțe cât mai repede.

PSD-ul este singurul partid din Europa care a încurcat guvernul în lupta cu pandemia și care a votat unul după altul acte normative care au instituit noi și noi cheltuieli bugetare, fără sursă de finanțare. Când a început pandemia aveam ZERO stocuri de materiale, medicamente.

Celor din PSD le place să încalce legea. Au învățat cel mai bine de la Liviu Dragnea, Marian Drăghici și de la alți ,,intelectuali’’. Totuși, partidele din Parlament nu ar trebui să se alieze cu cei din PSD. Să fie complici la încălcarea Constituției. Până acum toate moțiunile de cenzură au fost depuse în sesiunile parlamentare, nu în vacanță, nu în sesiuni extraordinare. Legal și constituțional existând obligația ca moțiunile să fie depuse în sesiunile ordinare.

Să nu uităm motivul pentru care PSD forțează procedura parlamentară și încălcarea Constituției: candidatura lui Marcel Ciolacu la șefia partidului. PSD nu a stabilit ziua votului pe moțiune, din simplul motiv că nu va mai conta, acest vot fiind oricum în afara calendarului de interes al lui Marcel Ciolacu: luni au depus moțiunea, sâmbătă are loc congresul PSD, rezultatul moțiunii nu mai afectează rezultatul alegerilor interne. Moțiunea este strict un exercițiu de PR electoral al lui Marcel Ciolacu, nu este nici măcar despre întregul partid și despre rolul lui pe scena politică românească.’’

 

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here