Antoneta Ioniță: Ar fi fără precedent în UE ca un Guvern să fie demis prin moțiune de cenzură, iar ulterior CCR să decidă că demiterea a fost ilegală

0
329

Ar fi  fără precedent în UE ca un Guvern să fie demis prin moțiune de cenzură, iar ulterior CCR să decidă că demiterea a fost ilegală, susține deputatul PNL Antoneta Ioniță, potrivit unui comunicat de presă.

Deputatul precizează faptul că PSD-ul nu va ține cont de decizia CCR care ar putea stabili că depunerea la Parlament a moțiunii de cenzură a fost ilegală. Dovada acestei realități fiind chiar în declarația purtătorului de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, care a spus că deciziile Curții se aplică pentru viitor.

,,Într-adevăr, hotărârile CCR se aplică pentru viitor, însă în momentul de față nu avem de-a face cu o lege care poate fi adusă în cadrul constituțional în urma unei decizii a Curții, ci cu o moțiune care poate înlătura Guvernul și arunca țara în instabilitate. Ar fi fără precedent în Uniunea Europeană ca un Guvern să fie demis prin moțiune de cenzură, iar ulterior CCR să decidă că demiterea a fost ilegală. Fac apel la PSD să aștepte decizia Curții Constituționale și să nu joace jocuri de noroc politice, mai ales într-o perioadă în care Guvernul este preocupat de asigurarea sănătății publice și de relansarea economică.”

De asemenea, Antoneta Ioniță solicită CCR să nu intre în jocul politic al PSD și să ia o hotărâre care să lămurească foarte clar procedura prin care poate fi depusă o moțiune de cenzură pentru a evita forțări ale limitelor Constituției.

,,Moțiunea s-a dovedit a fi un exercițiu de PR electoral al lui Marcel Ciolacu, nu este nici măcar despre întregul partid și despre rolul lui pe scena politică românească. Instituții precum Parlamentul și CCR nu au nevoie să fie băgate în jocurile de putere ale PSD. România are nevoie de stabilitate în această perioadă, nu de jocuri politicianiste ieftine.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.