Sârmă ghimpată instalată de-a lungul frontierei polono-bieloruse

Guvernul polonez este dispus și gata să evidențieze eforturile țării de a combate migrația ilegală în continuă creștere din Belarus.

0
151
RECLAMĂnormedia.ro

Garda de frontieră poloneză a înregistrat miercuri 138 de persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera din Belarus, a scris rmx.news.

Guvernul polonez este dornic să evidențieze efortul de combatere a creșterii migrației ilegale din Belarus, adjunctul ministrului de interne Maciej Wsik postând fotografii ale noii garduri pe rețelele sociale.

„Aproape 100 de kilometri de sârmă au fost amplasați la granița polono-bielorusă. În curând vor urma încă 50 de kilometri ”, a scris Wsik.

Lungimea totală a frontierei polono-bieloruse este de 418 kilometri, secțiunea cea mai vulnerabilă la treceri ilegale fiind de 187 de kilometri.

Potrivit Ministerului de Interne, 1.000 de soldați din forțele armate poloneze și ofițeri suplimentari ai poliției de frontieră au fost trimiși pentru a ajuta la protejarea acelei secțiuni a frontierei.

De asemenea, Garda de Frontieră folosește echipamente de observație, permițându-i să răspundă rapid la încercările de trecere ilegale.

Frontiera este monitorizată constant de patrule, vehicule și aeronave, potrivit Ministerului de Interne. Barcile de patrulare sunt folosite și pe secțiunile de frontieră care circulă de-a lungul râurilor și al altor corpuri de apă.

Turnurile de observație dotate cu camere de imagine termică cu rază lungă de acțiune, vehicule de observare, ochelari de vedere nocturnă și truse parametrice portabile sunt, de asemenea, utilizate de Garda de Frontieră.

„Dacă va fi necesar, pot fi trimiși soldați sau ofițeri de poliție suplimentari pentru a consolida granița”, a declarat ministerul.

Începând de ieri, 138 de persoane încercaseră să treacă frontiera ilegal. Aproximativ 130 de încercări au fost stricate și opt străini au fost arestați.

Au fost duși la securizarea facilităților și identitatea lor a fost verificată pentru a asigura siguranța cetățenilor polonezi. Aceste centre sunt, de asemenea, acolo unde se desfășoară proceduri de solicitare a ajutorului internațional sau de deportare în țările de origine.

„Legea și justiția (PiS) s-au opus migrației ilegale și necontrolate de la început. Polonia nu permite intrarea în țara noastră a celor care ar putea reprezenta o amenințare pentru cetățenii noștri”, citește declarația Ministerului de Interne polonez.

Potrivit ministerului, ofițerii polonezi ai Grănicerilor sunt în contact constant și strâns cu omologii lor lituanieni în ceea ce privește criza de frontieră din Polonia.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here