KABUL: O nouă tragedie, 10 civili uciși de un atac cu drone

Duminică, un atac cu drone al americanilor a dus la decesul a 10 civili afgani.

0
200
RECLAMĂnormedia.ro

Un atac al armatei SUA îndreptat asupra unui automobil care ar fi transportat persoane afiliate ISIS-K, a ucis duminică 10 civili afgani. Trei dintre aceștia fiind adulți, restul copii cu vârste cuprinse între doi și 12 ani, toți membrii aceleiași familii.

Conform BBC, tragedia s-a produs în momentul în care o mașină parcată în fața casei familiei a fost atacată de dronele americane.

„Este greșit, este un atac brutal și sa întâmplat pe baza unor informații greșite. De ce ne-au ucis familia? Copiii noștri? Sunt atât de arși încât nu le putem identifica trupurile, fețele.” – a declarat Ramin Yousufi, rudă a celor decedați

Ramin Yousufi a mai specificat faptul că el și familia, alături de cei trei adulți decedați, solicitaseră evacuarea din partea SUA și așteptau să fie chemați la aeroport.

Cel mai mic dintre copii avea doi ani pe când cel mai mare avea 12 ani. Unul dintre adulții decedați, Ahmad Naser a lucrat drept traducător pentru forțele americane. Iar celelalte două persoane dețineau viză de intrare în SUA, fiind angajați ai unor organizații internaționale.

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby a spus în interviul acordat BBC că nu poate contesta rapoartele privind victimele, iar investigațiile vor continua. Mărturisește faptul că atacurile erau îndreptate asupra grupării ISIS-K, care sunt o amenințare pentru aeroportului internațional Hamad Karzai din Kabul.

„Fără nici o îndoială, niciun militar de pe fața pământului nu lucrează din greu pentru a evita victimele civile decât armata Statelor Unite și nimeni nu vrea să ia viața unor persoane inocente. […] O luăm foarte, foarte în serios, iar atunci când știm că am luat viața unei persoane inocente, în desfășurarea operațiunilor noastre, suntem transparenți în legătură cu aceasta.” – a mai spus John Kirby

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here