Dotarea IGSU cu 12 elicoptere de ultimă generație

0
73
RECLAMĂnormedia.ro

Finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și având o valoare totală de 682 milioane euro, proiectul, implementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, are ca obiectiv consolidarea și dotarea corespunzătoare a IGSU, astfel încât echipele de intervenție să poată asigura un răspuns mai prompt și misiuni mai sigure. IGSU va beneficia astfel de aparate de zbor de ultimă generație, ce vor putea fi utilizate în timpul misiunilor de salvare.

„Evenimentul de astăzi marchează un pas extrem de important în implementarea proiectului Viziune 2020 – unul dintre cele mai complexe proiecte finanțate prin POIM și, în mod sigur, cel mai amplu proiect de acest fel de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. IGSU rămâne unul dintre cei mai performanți beneficiari din portofoliul Programului Operațional Infrastructură Mare, cu 3 proiecte finalizate, totalizând 90 milioane euro din fonduri europene”, a declarat secretarul de stat Cristian Roman.

Finanțarea din cadrul proiectului va viza, pe lângă achiziția elicopterelor, și achiziția de mijloace tehnice specifice, precum aparate izolante, autospeciale de transport și de intervenție și salvare de la înălțime, motopompe remorcabile de mare capacitate, ambulanțe și autospeciale de stingere special echipate pentru intervenții la incendii de pădure, autospeciale descarcerare, containere și autocamioane autospeciale pentru intervenții la inundații etc. Tot în cadrul proiectului „Viziune 2020” este prevăzută și achiziția unei clădiri, ce va fi adaptată pentru crearea Centrului Național de Răspuns la Dezastre (CNRD). Acest centru va asigura spațiile și condițiile de lucru pentru coordonarea și conducerea, la nivel național, a acțiunilor de intervenție specifice IGSU.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență mai are în implementare alte două proiecte cu finanțare din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în valoare totală de peste 700 milioane euro, alte 8 proiecte fiind în prezent în etapa de evaluare.

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here