Vlad Voiculescu câștigă procesul cu PSD! Câți bani trebuie să-i plătească partidul lui Marcel Ciolacu europarlamentarului USR

0
73

Europarlamentarul USR Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a anunțat marți că a câștigat în primă instanță procesul intentat PSD.

Partidul condus de Marcel Ciolacu a fost obligat să-i plătească lui Voiculescu despăgubiri de 25.000 de euro pentru afirmațiile lansate în legătură cu achiziția vaccinurilor, conform unui comunicat oficial.

Minuta ședinței Tribunalului București arată că PSD trebuie să plătească 25.000 de euro daune morale lui Vlad Voiculescu pentru o postare pe Facebook din 23 noiembrie 2023. De asemenea, judecătorii au obligat PSD să șteargă postarea și să publice decizia instanței în două publicații de circulație națională, pe site-ul oficial al PSD și pe rețelele de socializare Facebook și Telegram.

Decizia tribunalului include următoarele măsuri:

  • PSD este obligat să plătească 25.000 de euro daune morale lui Vlad Voiculescu.
  • Partidul trebuie să șteargă postarea ofensatoare de pe Facebook.
  • PSD trebuie să publice decizia instanței în două publicații naționale, pe site-ul oficial al partidului și pe rețelele de socializare Facebook și Telegram.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de PSD.

PSD a publicat postarea după ce DNA a deschis un dosar penal împotriva lui Vlad Voiculescu, Florin Cîțu, Ioana Mihăilă și Andrei Baciu, pentru presupus abuz în serviciu în legătură cu achiziția vaccinurilor împotriva Covid-19.

„Pentru minciunile oribile la adresa mea – cele cu «miliardul furat din vaccinuri» – PSD este obligat de instanță să îmi plătească despăgubiri în valoare de 25.000 euro cu titlu de daune morale. Mai mult, instanța obligă pârâtul să retragă postările mizerabile de pe Facebook și să publice, pe propria cheltuială, dispozitivul prezentei hotărâri, după rămânerea sa definitivă, în două publicații de circulație națională, pe site-ul pârâtului PSD și pe rețelele de socializare Facebook și Telegram”, a declarat Vlad Voiculescu.

Procurorii DNA au deschis dosarul în noiembrie 2023, iar toți inculpații au respins acuzațiile. Dosarul nu a fost încă trimis în instanță pentru judecare.

Vlad Voiculescu câștigă procesul cu PSD! Câți bani trebuie să-i plătească partidul lui Marcel Ciolacu europarlamentarului USR
Vlad Voiculescu câștigă procesul cu PSD! Câți bani trebuie să-i plătească partidul lui Marcel Ciolacu europarlamentarului USR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.