VIDEO. Incident grav de defrișare ilegală în Sectorul 3 al Capitalei! Imagini dezolante cu copacii doborâți

0
80

Un incident grav de defrișare ilegală a avut loc recent în Sectorul 3 al Capitalei, pe strada Drumul Murgului 40. În plină zi, doi bărbați au fost filmați tăind copaci cu drujbele pe un teren privat de aproximativ 6000 mp, situat între blocuri, în apropiere de Mall Park Lake. Cel puțin 15 copaci au fost doborâți în acest act de vandalism ecologic, scrie G4Media.

Imaginile surprinse de un locuitor din zonă arată cum doi indivizi taie copacii fără nicio ezitare. În filmare, se aude clar cum cetățeanul solicită intervenția poliției locale și naționale pentru a stopa tăierile ilegale. „Vreau și eu să semnez procesul verbal”, spune acesta, încercând să se asigure că incidentul nu va fi mușamalizat.

Defrișarea a avut loc pe parcursul a două zile: sâmbătă, 6 iulie, și luni, 8 iulie. Poliția Locală a Sectorului 3 a informat locuitorii că amenda pentru tăierea ilegală a unui copac în București este de doar 100 de lei, o sumă considerată ridicol de mică și care nu descurajează astfel de acte. În plus, proprietarul terenului poate fi amendat pentru neglijență.

Incidentul de pe Drumul Murgului amintește de cazul similar din Parcul IOR, tot din Sectorul 3, unde copacii au fost doborâți pentru a obține mai ușor autorizație de construire. Lipsa copacilor poate demonstra în instanță că terenul nu este considerat spațiu verde, facilitând astfel schimbarea destinației acestuia.

Până la publicarea acestei informații, Poliția Locală Sector 3 și Poliția Locală a Municipiului București nu au oferit un răspuns la solicitările G4Media de a clarifica cine sunt proprietarii terenului, ce amenzi au fost aplicate și ce măsuri se iau pentru a preveni continuarea tăierilor ilegale.

Tăierea ilegală a copacilor nu afectează doar estetica urbană, ci și calitatea aerului și biodiversitatea zonei. Autoritățile sunt chemate să ia măsuri drastice pentru a proteja spațiile verzi și a preveni astfel de incidente pe viitor.

Locuitorii pot semnala astfel de cazuri autorităților competente și pot cere transparență în aplicarea sancțiunilor. Implicarea comunității este esențială pentru protejarea mediului și asigurarea respectării legii.

Incident grav de defrișare ilegală în Sectorul 3 al Capitalei! Imagini dezolante cu copacii doborâți
Incident grav de defrișare ilegală în Sectorul 3 al Capitalei! Imagini dezolante cu copacii doborâți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.