Regatul Unit: Taxele vor fi ridicate pentru a plăti asistența socială

Prim-ministrul Boris Johnson a ajuns la concluzia că regatul nu mai are bani pentru asistență socială.

0
270
RECLAMĂnormedia.ro

Pentru a plăti asistența socială, premierul britanic Boris Johnson intenționează să crească taxele. Premierul Johnson va prezenta o strategie de asistență socială. Potrivit Reuters, se așteaptă ca Johnson să majoreze taxele. Majorarea taxelor i-a înfuriat pe parlamentarii lui Johnson. Fostul lider conservator prezice că partidele de opoziție vor avea de câștigat.

Premierul Boris Johnson va discuta marți în fața membrilor parlamentului britanic cu privire la inițiativele pe care le propune pentru a reforma serviciul de asistență socială din Marea Britanie. Mulți membri ai partidului său nu sunt încântați de faptul că vrea să plătească pentru aceasta prin creșterea taxelor, încălcând astfel promisiunile sale electorale.

După ce s-a risipit pe seama epidemiei COVID-19, Johnson caută acum să se concentreze asupra sistemului britanic de asistență socială învechit, ale cărui cheltuieli vor spori în următoarele două decenii, pe măsură ce populația îmbătrânește.

Timp de ani de zile, politicienii britanici s-au chinuit să caute o modalitate de a finanța asistența socială, în ciuda faptului că prim-miniștrii laburiști și conservatori care s-au succedat au evitat subiectul de teama de a nu supăra populația și propriile partide.

NINo va crește

Potrivit presei britanice, Johnson intenționează să majoreze taxa de asigurare națională (NINo) plătită de aproximativ 25 de milioane de persoane active pentru a subvenționa îngrijirea persoanelor în vârstă, în special a pensionarilor bogați.

Marți dimineață, premierul va susține o ședință de guvern înainte de a se adresa parlamentului în jurul orei 11.30 GMT. Va continua cu o conferință de presă cu Johnson, cu ministrul său de finanțe, Rishi Sunak, și cu ministrul sănătății, Sajid Javid.

„Trebuie să acționăm acum pentru a ne asigura că sistemul de sănătate și de îngrijire are finanțarea pe termen lung de care are nevoie pentru a continua lupta împotriva COVID și pentru a începe să rezolvăm întârzierile și să punem capăt nedreptății costurilor catastrofale pentru asistența socială”, a declarat Johnson în Parlamentul britanic, în conformitate cu fragmente făcute publice de biroul său.
„Guvernul meu nu se va eschiva de la deciziile dificile necesare pentru ca pacienții NHS (National Health Service) să primească tratamentul de care au nevoie și pentru a repara sistemul nostru de asistență socială distrus.”

Boris Johnson nu va fi singurul lider european care va crește taxele

Johnson, la fel ca mulți alți lideri occidentali, se luptă cu presiuni pentru a cheltui mai mult pentru asistență socială, în ciuda faptului că datoria publică a crescut la 14,2% din PIB, cel mai ridicat nivel de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Soluționarea sistemului de asistență socială „o dată pentru totdeauna” ar putea fi un mod în care Johnson, care a ajutat la câștigarea votului pentru Brexit în 2016 și a prezidat ulterior retragerea Marii Britanii din UE în calitate de prim-ministru, să își îmbunătățească moștenirea internă.

Planul său implică un risc prea mare

În 2019, Johnson a declarat că are un plan pentru asistența socială și că nu îi va forța pe vârstnici să își vândă casele pentru a o plăti.

În ciuda câștigării celei mai mari majorități conservatoare de la Margaret Thatcher încoace, mulți legislatori conservatori sunt îngrijorați de faptul că cabinetul lui Johnson are atât o strategie de reformă de anvergură pentru Marea Britanie, cât și talentul de a o pune în aplicare.

Chiar dacă următoarele alegeri naționale vor avea loc abia în 2024, mulți conservatori consideră că majorarea impozitelor le va afecta imaginea de partid cu taxe reduse.

Biroul lui Johnson și Ministerul de Finanțe au refuzat în mod constant să ofere detalii despre planurile de finanțare, deși presa britanică a relatat că premierul dorește să majoreze contribuțiile la asigurările naționale, care sunt plătite atât de angajați, cât și de angajatori.

Foarte mulți parlamentari conservatori sunt îngrijorați de faptul că acest lucru va dăuna lucrătorilor mai tineri, cu salarii mici, și că va încălca promisiunea sa electorală de a nu majora impozitul în 2019.

Orice persoană cu active mai mari de 23.350 de lire (32.305 dolari) plătește integral pentru îngrijirea lor în cadrul sistemului existent. Acest lucru ar putea duce la o creștere vertiginoasă a costurilor și la lichidarea totală a activelor unei persoane.

Creșterea impozitului pe venit sau punerea în aplicare a unei forme de impozitare a averii sunt două abordări pentru a crește asigurările naționale.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here